Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto

Sammakkokangas tarjoaa vapaa-ajanasukkaille monipuoliset jätehuollon palvelut. Jätelaki sekä kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat kiinteistöjä liittymään kunnan järjestämään jätehuoltoon. Velvoite koskee myös vapaa-ajan kiinteistöjä.

Taajamissa ja kuntien hyväksymillä perusnoutoalueilla jätehuoltoon voi liittyä joko kiinteistökohtaisella astialla tai ns. kimppa-astialla. Muilla alueilla sijaitsevat kiinteistöt saavat vaihtoehtoisesti liittyä myös aluekeräyspisteeseen.

Lisäksi Sammakkokangas tarjoaa hyötyjätteiden lajittelun aluekeräyspisteiden sekä isojen jätekappaleiden, sähkölaitteiden, vaarallisten jätteiden sekä rakennusjätteiden lajittelun paikallisten jäteasemien tai Sammakkokankaan jätekeskuksen kautta. 

Vaihtoehdot liittymiselle

Oma kiinteistökohtainen jäteastia on hyvä vaihtoehto vapaa-ajan kiinteistön jätehuollolle silloin, kun jäteastia on sijoitettavissa vahvistetun jätereitin varrelle ja kiinteistöllä asuminen on sellaista, että jäteastialle on mielekästä ja järkevää määritellä säännöllinen tyhjennysrytmi vähintään kesäkaudeksi. Vapaa-ajan kiinteistöjen on mahdollista perustaa myös kimppa eli hankkia yhteinen jäteastia. Omaa (tai kimppa) jäteastiaa käyttävän tulee varmistaa/ sopia tyhjennysajankohdat keväällä ennen kesäkauden alkua Sammakkokakankaan asiakaspalvelusta. Äänekosken alueella tyhjennyksistä sovitaan kuljetusyrityksen kanssa.

Aluekeräyspisteen käyttö on joustava vaihtoehto jätehuoltoon liittymiseen silloin, kun mökin sijainti on kaukana vahvistetusta jätereitistä ja kiinteistöllä asuminen on epäsäännöllistä. Sammakkokankaan alueella on kattava keräyspisteverkosto. Sammakkokangas Oy on perustamassa aluekeräyspisteitä Äänekosken alueelle vuoden 2018 aikana. Aluekeräyspisteen käytöstä sovitaan Äänekosken alueellakin Sammakkokankaan kanssa.